Forårets lækre primuler

Primula betyder den første

Farveglade primula’er hører til vores mest elskede forårsbebudere, der skaber fest og forårsstemning både indendørs og udendørs. Find en fin skjuler og brug dem som stueplanter. Eller brug dem som årets første krukkeplanter under åben himmel. De er nemlig ikke sarte.

 

Primula Bellarina

Bellarina er en serie af ganske særlige primulaer. De dobbelte, duftende blomster har lækre farver, og nogen af dem har oven i købet blondekant. Bellarina er vinterhårdfør, så de kan plantes ud i haven efter afblomstring.

Fladkravet kodriver

De dejlige sorter af Primula elatior har lige som de vilde kodriver, vi kan finde i naturen, blomster i fine skærme, der løftes op over løvet af en lang, stærk stilk. De findes i et væld af spændende farver og lækre farvekombinationer.

 

FORÅRSBEBUDERE

Nu er der fuld gang i de dejlige forårsbuske, der kan kunsten at give havebilledet farve og frodighed, længe før størsteparten af havens træer og buske vågner op af vinterhvilen. Kniber det med forårsstemningen i din have, er det perfekt plantetid nu.

 

Forsytia

Forsythia ’Weekend’ er en af de allerbedste sorter af havens forårsbebuder nr. 1. Før løvspring dækkes den velforgrenede busk af solgule blomster fra bund til top. Allerede fra januar kan du skære grene til en vase, og få forårsstemning inde i stuen.

Japansk pieris

Pieris japonica ’Mountain Fire’. En smuk busk, der er guld værd i haven hele året rundt. Det fine, stjerneformede løv er nemlig stedsegrønt. De nye blade dukker tidligt frem og giver med deres flotte røde farvetoner en dejlig forårsoverraskelse.

Velduftende snebolle

Viburnum x carcephalum. En dejlig, løvfældende busk, der blomstrer overdådigt i det tidlige forår med store, kuglerunde skærme af hvide blomster, der vitterligt ligner snebolde. De smukke blomsterbolde dufter oven i købet skønt.

 

Amerikansk blærespiræa

Physocarpus opulus ’Golden Nugget’ er en iøjnefaldende busk med lysende gulgrønne blade og fine skærme af små hvide blomster. Det farvede løv giver en ekstra dimension at lege med, når havens bede designes til smukke helheder.

Magnolia

Magnolia ’Susan’ er en af de smukkeste blandt mange smukke magnolia’er. De meget store blomster er purpurfarvede og ligner næsten tulipaner, når de dækker busken kort før løvspring i det tidlige forår. En velformet, mellemstor busk.

 

FORÅRSBEBUDERE

Blomster på nøgne grene efterfulgt af løvspring. Knopper der brister med farvet løv, der langsomt skifter farve. Foråret er fyldt med mirakler, der gør haven til et dejligt sted at være.

 

Perlebusk

Exochorda ’Niagara’ blomstrer med kaskader af hvide blomster, der fuldstændigt kan dække den lille busk i april og maj. Buskens danske navn kommer af blomsterknopperne, der er længe om at springe ud, mens sidder som de fineste, hvide perler på skuddene.

Hjertetræ

Cercidiphyllum japonica har meget at byde på haveåret igennem. De perfekt hjerteformede blade folder sig tidligt ud med rødbrune nuancer, der gradvist ændrer sig til blågrønne for til sidst at runde sæsonen af med et festfyrværkeri af høstfarver.

 

Home & Garden Plantestarter

Vores nye og helt igennem velkomponerede jordblanding beregnet til alle nyplantninger af buske, træer, hække og stauder.

 

HAVENS MIDTPUNKT

Der er nogle planter, der bare kan det der med at stjæle hele havebilledet i deres højsæson. Brug dem bevidst i din beplantning, så får du en have, der aldrig er kedelig.

 

Rødbladet troldhassel

Corylus avellana ’Red Majestic’ er en fascinerende busk, der tiltrækker sig opmærksomhed året rundt. De dybt rødlilla blade lægger op til lækre farvekombinationer i sommermånederne, mens de krogede troldegrene gør busken til en spændende skulptur i vinterens have.

Prydløg

Allium ’Purple Sensation’ er en super flot løgplante med store, violette, kuglerunde blomsterskærme, der holder dejligt længe og også er smukke efter afblomstring.

Prydløg

Allium ’Summer Beauty’ kan kunsten at have mange bolde i luften, når den blomstrer med et væld af fine, lyslilla blomsterskærme i maj. En dejlig løgplante, der arter sig som en staude i haven.

 

VERDENS BEDSTE DUFT

Syren

Syringa ’Dark Purple’ er busken til alle, der elsker duften af syrenernes blomster. Den nye sort blomstrer nemlig fra april til oktober med smukke, purpurrøde blomster, der dufter så dejligt, som syrener skal. Busken er tæt og fyldig og bliver knapt et par meter høj.

Parykbusk

Cotinus coggygria ’Royal Purple’ er en spændende busk med dybt mørkerøde blade og en betagende blomstring, der får det til at se ud som om hele busken er dækket af et fint slør.

 

STORSLÅET I HAVEN

Plant en farvebombe

HAVENS MIDTPUNKT

Smukke buske med stærk personlighed fortjener en særlig placering i haven, hvor de kommer helt til deres ret. Plant dem som levende skulpturer, der kan nydes fra flere sider, når man går sig en hyggelig havetur.

 

Japansk løn

Acer palmatum ’Bloodgood’ er et elegant lille træ med meget mørke rødbrune blade, der bliver lysende røde før løvfald. En oplagt levende skulptur for eksempel til terrassen, en stenhøj eller en stor, smuk krukke.

Bærmispel

Amelanchier laevis ’Edelweiss’ springer ud med fine, hvide blomster i lette klaser, allerede før bladene folder sig ud. Ved løvspring er bladene smukt bronzefarvede og farves derefter mørkegrønne, for til sidst eksplodere i orange og røde høstfarver.

 

STAKIT ELLER HÆK VALGET ER DIT

En smuk hæk skaber en levende ramme om haven, der aldrig skal have træbeskyttelse. Hække markerer, hvor grænsen mellem haven og verden udenfor går, men de kan selvfølgelig også bruges som rumdelere inde i haven.

 

Laurbærkirsebær

Prunus laurocerasus ’Etna’ danner en smuk grøn ramme om din have året rundt, for de blanke, mørkegrønne blade er stedsegrønne. ’Etna’ er en kompakt og tætvoksende sort, der er perfekt til både klippede og uklippede hække.

Buketspiræa

Spiraea x vanhouttei blomstrer smukt i maj med fine, snehvide blomster i små skærme på de lange, buede skud. Et perfekt valg til en uhøjtidelig, uklippet hæk. En robust plante, der også tåler skygge, om end det går lidt ud over blomstringen.

Liguster

Ligustrum vulgare ’Liga’ er en klassiker blandt hækplanter af indlysende årsager. Planterne er tæt forgrenede helt fra grunden og tåler klipning uden problemer. Sorten vokser hurtigt til og er fuldt hårdfør, og bladene er næsten stedsegrønne.

 

 

Bøg

Fagus sylvatica er en populær hækplante, der skifter udtryk med årstiden. De lysegrønne blade springer ud i maj, og hækken står smuk og grøn hen over sommeren. Da løvet bliver siddende vinteren over har vinterhækken en fin, rødbrun farve.

Thuja

Thuja occidentalis ’Brabant’ er en hurtigt voksende thuja, der tåler klipning godt og dermed egner sig til hække og andre former for afgrænsning af og i haven. Væksten er lidt åben, og farven fin og sommergrøn hele året rundt.

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld