Ro og tid til roser

Side 2

Ro og tid til afslapning

Haven er som skabt til afkobling og afslapning. Gå off-line og nyd havens små mirakler. Tag dig tid til at indsnuse duftene og nyde farverne. Forkæl dine planter med lidt kærlig omsorg. Så er havearbejde ikke arbejde – det er ren fornøjelse.

Buksbom

Buxus sempervirens. Fine, formklippede kugler af buksbom skaber ro og balance i frodigheden. Få planter tåler at blive klippet så meget som buksbom, men den reagerer bare ved at sætte endnu flere skud og blive endnu tættere og smukkere.

Home & Garden Rosenjord

 

Side 3

Lavendel

Lavandula angustifolia ’Hidcote Blue’ er en uundværlig haveplante med overdådig blomstring, skøn duft og et hav af anvendelsesmuligheder. Plant den som en lav hæk eller plant den som hofdame for havens roser. Plant den mellem stauderne eller brug den som krukkeplante. Lavendel kan det hele.

Side 5

RO OG TID TIL AFSLAPNING

Rosen har en ganske særlig status i haven. Blomsternes dronning kaldes rosen. Så husk at nyde dine roser i fulde drag. Det er en god ide at have en siddeplads mellem roserne, hvor du kan slå dig ned og glemme alt om verdens fortrædeligheder, mens du svømmer helt væk i synet og duftene.

Rosa ’Our Last Summer’

Er lækker klatrerose, der blomstrer overdådigt fra juni til november med store, fyldte rosa blomster, der har en liflig duft. Rosen er opkaldt efter ABBAs dejlige sang.

Rosa ’Grand Award’

En dejlig klatrerose med store, fyldte, mørkerøde blomster, der ser ud som om de er lavet af fløjl. De fylder rosenrankerne fra juni til november og har den skønneste duft af vildrose.

Side 6

Gør det selv

Det skal du bruge, for at lave din egen sæbe:

 • En vægt
 • Gummihansker
 • En rustfri gryde
 • Et plasticskål
 • En træpind
 • Et lille piskeris
 • En dejskraber
 • Sæbe eller glycerinmasse
 • Forme
 • Olie
 • Dufte
 • Tørrede blomsterblade fra rose og lavendel
 • Eventuelt farve

Sådan gør du

 1. Ingredienserne finder du i farvehandlen eller velassorterede hobbybutikker. En lille husholdningsvægt er god, når du skal veje ingredienserne. Ha’ for en sikkerhed skyld plastichandsker på, mens du laver sæben. Læs instruktionen på emballagen med sæbemasse, før du går i gang.
 2. Begynd med at smelte sæbemassen i vandbad. Hæld massen i en plasticskål. Kog lidt vand i en gryde og stil forsigtigt skålen ned i gryden og lad den smelte langsomt. Skru ned for varmen på pladen. Massen må ikke blive for varm, og den må absolut ikke koge – det ødelægger den. Brug en mikroovn, hvis du har travlt.
 3. Brug en træpind til at røre massen ordentligt ud med. Lad den køle noget af og find forskellige forme frem. Det kan være alt fra kageforme til egnet emballage. Tilsæt lidt olivenolie eller anden olie til sæbemassen og rør rundt igen. Nu vælger du, hvilken duft din sæbe skal have. Tilsæt den æteriske olie dråbevis og eventuelt farve. Hæld så sæbeblandingen i en form. Anvend en lille dejskraber for at få det hele med.
 4. Hvis du vil fremstille en urte- eller blomstersæbe lægger du forsigtigt de tørrede urter og blomsterblade af for eksempel rose og lavendel i sæbemassen og trykker dem let ned med en pind.
 5. Sæt formen i køleskabet i et par timer eller natten over. Når sæben er størknet, presses den forsigtigt ud af formen. Hvis den ikke vil slippe, så prøv at sætte den i fryseren i en time og prøv igen. Til tider kan det være nødvendigt at skylle formens bagside med varmt vand for at få sæben ud.
 6. Læg sæben i en fin æske med et smukt bånd omkring eller pak den ind i fint papir. Skriv etiketter med en beskrivelse af sæben og bind dem på. Så har du en fin og personlig gave at forære væk.

Side 7

LAV DIN EGEN SÆBE MED LAVENDEL OG ROSE DUFT

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld